404973
Danas
Jučer
Ovaj Mjesec
Sveukupno
87
161
3838
404973
IP: 52.91.185.49
Sada je: 16-12-2018 13:36:32

Radionica "Kreativno izražavanje"


Udruga „ kišni čovjek „  organizairala je 18.09. – 23.09.2013  radionice pod nazivom „kreativno izražavanje“ u svrhu izrade promotivnog materijala udruge.

Izrađivali smo bedževe, bedž/magnet, magnet blok, ukrasne vrecice od jute i pamuka koje smo zatim oslikavali s logom udruge.

Gotove artikle prezentirali smo 24.09.2013. na proslavi rođendana  Garden Malla Dubrava, te smo za iste prikupljali dobrovoljne priloge  za uređenje dvoprišta Centra za autizam Zagreb, Vile Velebita 11b.

Uz članove udruge „kišni čovjek“ u radionici su sudjelovali i naši dobri prijatelji iz Udruge inicijativa za Sesvete, Ana Jukić  i Mirjana Cafuk kao i naši volonteri Dragica Perica i Mirela Slišurić.

ZAHVALJUJEMO SVIM SUDIONICIMA RADIONICE I VESELIMO SE NOVOM DRUŽENJU....

U nastavku pogledajte i nekoliko slika sa radionice... A ovdje možete pogledati slike sa rođendana Garden Mall-a

Opširnije:Radionica "Kreativno izražavanje"

Završetak humanitarne akcije "Mali dom za velike ljude"


Poštovani suradnici I partneri , dragi novinari, gosti I prijatelji,
      želimo se zahvaliti svima koji ste nam pomogli, koji ste bili s nama tijekom završene akcije “Mali dom za velike ljude”, svima koji ste zvali naš humanitarni broj telefona, kupili ulaznicu za koncert. Posebno hvala medijima koji su naše poruke I problem osoba s autizmom učinili javnim I svojim objavama probudili svijest javnosti o autizmu.Predstavnici udruge „Kišni čovjek“ i „Centra za autizam“ kao organizatori humanitarne akcije” Mali dom za velike ljude “ pozvali su vas kako bi javnost upoznali s rezultatima humanitarne akcije I najavili nove aktivnosti .  Ovom tiskovnom konferencijom želimo javnosti prikazati što je konkretno napravljeno i kako je uređen prostor, što on kao takav znači za samog korisnika, kako danas izgledaju aktivnosti štićenika centra.

    “Akcijom “ Mali dom za velike ljude” je do danas prikupljeno 634.469,62 kn. Očekujemo još isplatu pozivima prikupljenih sredstava 6 teleoperatera koji su uz HT telekom sudjelovali u humanitarnoj večeri i omogućili pozive na naš humanitarni broj telefona uz odricanje (očekivani iznos je oko 200.000,00kn). Ispred djece i roditelja izražavam zadovoljstvo učinjenim jer je nova organizacija programa humanija odnosno bliža pravom domu.“ kazala je Anita Dražetić , predsjednica udruge „Kišni čovjek“.

     „Život u stambenoj jedinici svakoj pojedinoj osobi omogućava da jasnije izrazi svoje želje ali da ih i realizira, da samostalno ( uz podršku) vodi brigu o sebi, svojim osobnim stvarima ali i da kao prijatelji  odlučuju o svakodnevnim aktivnostima,Svatko od njih je samostalno uredio svoju sobu sa sitnicama koje su njima bitne a zajednički prostor uredili su zajedno.“ dodala je Dražetić.
Fotografije uređenog prostora Centra za autizam možete preuzeti na linku.


 

U Ciboni prikupljeno 648 440,00 kuna  za dom osobama s autizmom.

  Uspješno je završena humanitarna akcija „Mali dom za velike ljude“, velikim koncertom u Ciboni i pozivima na naš humanitarni telefon prikupljeno je 648 440, 00  kuna za dom odraslih osoba s autizmom.

„Ovom akcijom je prikupljeno 648440,00 kuna. Hvala svim dragim ljudima koji su zvali, hvala svima koji su kupili ulaznicu i došli u Cibonu, hvala izvođačima koji su pokazali veliko srce i pjevali za dom osoba s autizmom, hvala svima koji su pomogli u organizaciji i realizaciji ove velike humanitarne akcije, pokroviteljima, partnerima i svim ljudima koji su već mjesecima uz nas i osobe s autizmom.“ :kazala je Anita Dražetić, organizatorica i predsjednica Udruge Kišni čovjek.

 


  Pred  gledateljima koji su pratili direktan prijenos koncerta na prvom programu HRT-a i publikom u dvorani  za autizam su pjevali  Vanna, Neda Ukraden, Baruni, Neno Belan, Divlje jagode, Marija i Ivana Husar, Maja Šuput, Klapa Kampaneli, Lana Jurčević, Miroslav Škoro, Ivanka Boljkovac, Luka Nižetić i Nina Badrić.


Poklon svim gledateljima bilo je prvo izvođenje uživo „Mižerje“, naše pjesme za Eurosong. Nadamo se kako će koncert „Mali dom za velike ljude“, prvi nastup pred publikom „Klape s mora“, biti sretan za naše predstavnike u Švedskoj.

photo-5518.jpg photo-5616.jpg
photo-5867.jpg photo-5876.jpg

  U call centru akcije „Mali dom za velike ljude“ sinoć su došli i akciju podržali osobe iz gospodarskog, sportskog, glazbenog i političkog života. Akciju je podržao dolaskom u call centar i javljanjem na humanitarni telefon i predsjednik Ivo Josipović.

photo-5628.jpgphoto-5645.jpgDolaskom u call centar akciju su podržali i predsjednik Sabora Josip Leko, ministrica Milanka Opačić, predsjednik gradske Skupštine Davor Bernardić, kao i naši dragi prijatelji iz svijeta sporta, glazbe, glumci, dizajneri među kojima su bili i Biserka Petrović, Matija Vujica, Franjo Arapović, Zdenko Antunović, Dario Šarić, Dubravko Šimenc, i mnogi drugi.  „Ovom  akcijom širu  javnost smo upoznali  s autizmom i podigli svijest  o osobama s autizmom. U Hrvatskoj po procjeni živi 8000 osoba s autizmom. Zajedno sa svim ljudima dobre volje i velikog srca, pozivima na humanitarni broj telefona, skupili smo  648 440,00 kuna kako bi osigurali prvi dom u potpunosti prilagođen za život odraslih osoba s autizmom. Hvala Vam u ime svih štićenika stacionara Centra za autizam u Dubravi.“: zahvalila se predsjednica udruge „Kišni čovjek“  i organizatorica akcije, Anita Dražetić.

AKCIJU PODRŽALI:

POKROVITELJ GRADONAČELNIK GRADA ZAGREBA I SKUPŠTINA GRADA ZAGREBA

PBZCARD ZAGREB

SUNCE OSIGURANJE ZAGREB

GARDEN MALL DUBRAVA

ERSTE BANK SESVETE

INICIJATIVA ZA SESVETE

SAVJET ZA ZELENU GRANU

 JANAFA d.o.o

 DJEČJI VRTIĆ "EN TEN TINI"

 UDRUGA "BUKOVAČKO SRCE"

 LA-fin d.o.o

 CEROVSKI d.o.o

AdVitam d.o.o

HIP Media d.o.o

 

26.02.2013.Press konferencija za najavu humanitarnog koncerta

HUMANITARNI KONCERT  MALI DOM ZA VELIKE LJUDE

osigurajmo dom  osobama  s autizmom

Dragi prijatelji i suradnici, 

26.veljače, u prostorijama  Centra za autizam Zagreb, Vile Velebita bb, 10040 Dubrava, uz nazočnost Gradonačelnika g. Milana Bandića i predsjednika Skupštine Grada Zagreba g. Davora Bernardića najavili smo humanitarni koncert "Mali dom za velike ljude" koji organizira udruga “Kišni čovjek“, udruga za promicanje i oblikovanje uvjeta zdravog života osoba s autizmom.

"MALI DOM ZA VELIKE LJUDE" 27.veljače u 20 sati u Ciboni

photo-5088.jpg  Gradonačelnik  Milan Bandić izjavio je kako je sretan i ponosan što se na istom mjestu u istom sastavu nalaze kao i prije tri mjeseca kada su 19.studenog najavili humanitarnu akciju i obećali pomoć. "Što smo rekli to smo i napravili!": kazao je Gradonačelnik i dodao:"Čovjekov najveći dar je mogućnost darivanja i čovjekoljublje. Nema većeg prioriteta od pomoći potrebitima. Štićenicima Centra za autizam pomoći će svaka dobronamjerna osoba."
   "Krov je procurio i mi ćemo nastaviti radove i do 02.04. sanirati krov i građevinske radove unutar zgrade stacionara. Sredstva prikupljena akcijom i koncertom neka se iskoriste za opremanje stacionara": iznenadio je Gradonačelnik prisutne rekavši kako nije bio upućen u problem krovišta.
   Predsjednik Skupštine Grada g. Bernardić podsjetio je koliko je važno međusobno suosjećanje:"Kada imate veliko srce novac nije problem prikupiti. Nadam se kako ćemo 02. travnja na svjetski dan svjesnosti o autizmu doći u potpunosti sređen i opremljen stacionar Centra za autizam ".

photo-5095.jpg  Do 20.veljače uz pomoć i podršku Gradonačelnika  i Skupštine  Grada Zagreba izvršena su unutarnja preuređenja, zamijenjeni su dotrajali stropovi i nosivi zidovi u u četiri nove stambene jedinice. Pred nama je veliki poduhvat sanacije komletnog krovišta koje je dotrajalo i ugrožava sve dosadašnje radove u stacionaru ali i životne uvjete štićenika Centra za autizam. Pred nama je i cjelovito opremanje stambenih cjelina, uređenje prostora ambulante i pripadajućeg spremišta za lijekove, uređenje prostora za posjete, spojnih hodnika, zamjena unutarnje stolarije u objektu, te sanacija dvorišta. 

   „ Prvo što želimo i moramo je prikupiti dovoljno sredstava za novo krovište stacionara. Prostor nekadašnjeg vrtića u kojem žive i borave štićenici neuvjetan je za život  osoba s autizmom. Hvala svima koji su uz nas u ovoj humanitarnoj akciji. Za nas svaka kuna, svaki poziv i kupljena ulaznica su važni i pomažu u našoj misiji osiguravanja doma za osobe s autizmom!“: poručuje organizatorica koncerta Anita Dražetić iz udruge Kišni čovjek.

photo-5182.jpg  Prihod od prodaje ulaznica humanitarnog koncerta i prihod prikupljen pozivima na humanitarni telefon  060 9009 u potpunosti je namijenjen udruzi „Kišni čovjek” koja će ih upotrijebiti za adaptaciju i opremanje prvog doma s dostatnom podrškom osobama s autizmom u Hrvatskoj. Cijena ulaznice za koncert je 50 kuna, pozivom na humanitarni telefon donirat će te 5kn + PDV za pomoć osobama s autizmom.

Uz nas je bio naš prijatelj i ambasador dobre volje Centra za autizam Zlatan Zuhrić Zuhra. 

 Koncert „Mali dom za velike ljude“ u Ciboni , završetak je humanitarne akcije  kojoj je cilj osigurati dom osobama s autizmom. Ovom akcijom prikupljaju se sredstva za novo krovište i opremanje stambenih jedinica postojećeg neuvjetnog stacionara u kojem danas osobe s autizmom borave. 

Hvala što nam pomažete upoznati javnost s humanitarnim koncertom „Mali dom za velike ljude“. 

Samo zajedno možemo osigurati primjeren dom osobama s autizmom.

 Humanitarna akcija „Mali dom za velike ljude“ pod pokroviteljstvom je Gradonačelnika i Skupštine Grada Zagreba.

Evo i par fotografija obilaska novouređenog prostora...

photo-5110.jpg photo-5112.jpg
photo-5143.jpg photo-5150.jpg
photo-5156.jpg photo-5162.jpg
photo-5173.jpg photo-5175.jpg

 

 

Humanitarni Koncert

 

    Na humanitarnom koncertu „Mali dom za velike ljude“, 27.veljače nastupaju Nina Badrić, Neno Belan, Vanna, sestre Marija i  Ivana Husar, Luka Nižetić, Maja Šuput, Neda Ukraden, Ivanka Boljkovac, Lana Jurčević, Miroslav Škoro, klapa Kampaneli, grupe Baruni i Divlje Jagode.


   Karte za humanitarni koncert možete kupiti na svim prodajnim mjestima sustava "eventim" kao i u računovodstvu Centra za autizam, prostorijama udruge "Kišni čovjek". Ako ste zainteresirani za veći broj karata možete se obratiti predsjednici udruge gđi. Anita Dražetić na tel. broj 092/1789 729 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Očekujemo Vas i Hvala Vam od srca !!!

Humanitarna akcija "MALI DOM ZA VELIKE LJUDE"

HUMANITARNA AKCIJA UDRUGE „KIŠNI ČOVJEK“

"MALI DOM ZA VELIKE LJUDE"
27.01.2013 – 27.02.2013

   Humanitarnu akciju za podizanje svijesti zajednice o odraslim osobama s autizmom, njihovim pravima i potrebama pokrenula je udruga roditelja "Kišni čovjek" a sa ciljem adaptacije i opremanja objekta stacionara - bivšeg dječjeg vrtića, u specijalizirani dom sa 4 stambene zajednice za osobe s autizmom i najvećom razinom potrebne podrške. Grad Zagreb i Skupština Grada Zagreba prepoznali su ovu akciju i nastojanje roditelja da pomognu Centru za autizam u Zagrebu u njegovoj transformaciji i uređenju djelatnosti, a sve sa osiguravanjem kvalitete života svoje djece i boljih uvjeta za njihovu rehabilitaciju. Gradonačelnik gosp. Milan Bandić odmah je pokrenuo nastavak radova na objektu, koje je već prije dvije godine započela Gradska četvrt Gornja Dubrava u skladu sa svojim mogućnostima. Vremena su teška a potrebe daleko premašuju trenutne mogućnosti svih sudionika, pa je za dovršenje i opremanje objekta potrebna šira podrška društva.

     Humanitarna akcija zamišljena je kao niz promidžbenih i humanitarnih događanja, a centralni događaj je veliki humanitarni koncert u Košarkaškom centru "Dražen Petrović" 27. veljače 2013. godine u 20 sati, kojeg organiziraju Udruga "Kišni čovjek", suorganizator GČ Gornja Dubrava uz pokroviteljstvo Gradonačelnika Grada Zagreba i Skupštine Grada Zagreba. Akciji se priključio i Hrvatski telekom i odobrio humanitarnu liniju koja se otvara mjesec dana prije koncerta, 27. siječnja 2013. godine.

Broj telefonske humanitarne linije je    060 9009

   Hrvatska radio televizija također je prepoznala ovu humanitarnu akciju i uključila je u svoj program podrške humanitarnim akcijama tijekom 2013.  "UZ  NAS NISTE SAMI". Kroz čitav niz televizijskih i radio emisija te prikazivanjem promotivnih spotova tijekom narednih tjedana do koncerta, Hrvatska radio televizija provoditi će kampanju podrške osvještavanju društva o potrebama odraslih osoba s autizmom, a popratiti će direktnim prijenosom i centralni događaj, sam humanitarni koncert i sudjelovanje javnih ličnosti u call centru. Program uređuje gosp. Nikša Bratoš, a marketing su preuzeli HIP MEDIJA d.o.o a HRT medijski pokriva humanitarnu akciju. Izvođači koji su dosad potvrdili sudjelovanje na samom koncertu su: Nina Badrić, Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac, Neno Belan, Luka Nižetić, Maja Šuput, Neda Ukraden, Ivanka Boljkovac, Lana Jurčević, Baruni, Miroslav Škoro, i mnogi drugi.
POZIVAMO SVE RODITELJE I ČLANOVE ŠIRE OBITELJI, PROFESIONALCE, PRIJATELJE I SVE LJUDE DOBRE VOLJE KOJI RAZUMIJU KOLIKO JE TEŠKO ŽIVJETI S AUTIZMOM, DA NAM POMOGNU U REALIZACIJI CILJA AKCIJE.

NAZOVITE HUMANITARNI BROJ 060 9009

Pozivamo sponzore da se uključe u ovu akciju i daju svoj doprinos za bolju budućnost osoba s autizmom.

Otvoren je žiro račun za uplate kod Zagrebačke banke:
2360000-1500410557